Ziekmelden en verlof

Ziekmelden en verlof

Ziekmelden

Wanneer je kind ziek is en niet naar school kan komen, kun je je kind ziekmelden via ons oudercommunicatieplatform Isy.

De groepsleerkracht bekijkt en registreert dagelijks het verzuim. Als een leerling om 9.00 uur nog niet op school is en niet is afgemeld, probeert de leerkracht telefonisch contact op te nemen met de ouders. Als er sprake is van ongeoorloofd verzuim, wordt dit genoteerd in de verzuimregistratie en doorgegeven aan de directeur. Dit wordt ook gemeld aan de leerplichtambtenaar, die vervolgens contact opneemt met de ouders/verzorgers.

Log in op ISY

Verlof en verzuim

Er zijn specifieke dagen waarop je verlof kunt aanvragen voor je kind, zoals bij familiebruiloften of jubilea. Als je door bepaalde omstandigheden niet tijdens de schoolvakanties op vakantie kunt gaan, is het soms mogelijk om extra verlof te krijgen. Voor de officiƫle regels verwijzen we je naar de website van de gemeente Horst aan de Maas.

Verzoeken voor verlof, behalve bij ziekte, moeten ruim van tevoren (het liefst een week) schriftelijk worden ingediend bij de schoolleiding. Dit doe je met een standaardformulier wat hieronder te downloaden is. Als je verlofaanvraag wordt afgewezen, kun je in beroep gaan bij de leerplichtambtenaar. Voor verzuim van meer dan 10 dagen moet je verzoek via de directeur van de school aan de leerplichtambtenaar in je eigen gemeente worden voorgelegd.

Bij De Brink nemen we verzuim serieus. Als je kind om 8:45 uur nog niet op school is en niet is afgemeld, proberen we telefonisch contact met je op te nemen. Bij ongeoorloofd verzuim ontvang je schriftelijk bericht, en bij een tweede keer geven we dit door aan de leerplichtambtenaar. Bij ongeoorloofd verzuim van drie opeenvolgende dagen wordt direct melding gemaakt bij de leerplichtambtenaar van de gemeente Horst aan de Maas.