Gezond beleid op De Brink


Naar de schoolgids index


- Als school vinden we het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Primair is dit natuurlijk de verantwoordelijkheid van ouders, maar wij als school nemen hier ook onze verantwoordelijkheid. Onder schooltijd bepaalt de school, zo veel mogelijk in overleg met ouders, hoe e.e.a. geregeld wordt. Het spreekt voor zich dat we dit geregeld met kinderen bespreken. Als het gaat om de gezondheid van kinderen zijn er punten waar we als school grip op hebben. Met dit in ons achterhoofd besluiten we het volgende:

- Voldoende beweging

Vrijwel alle groepen hebben twee keer gymnastiek per week en elke dag spelen de kinderen buiten. Onze speelplaats daagt uit tot bewegen. 

- Verjaardagen van kinderen

Bij een verjaardag van een kind wordt er niet getrakteerd. In de groep wordt er aandacht besteed aan de verjaardag en wordt het kind in het zonnetje gezet.

- Verjaardagen van leerkrachten

Bij verjaardagen van leerkrachten wordt feest gevierd. Ook hier houden we rekening met wat kinderen te eten krijgen. Doordat dit een keer in het schooljaar voorkomt, vinden we het verantwoord om kinderen dan iets lekkers (ook hier houden we rekening met “zo gezond mogelijk” ) te geven. Het gaat hier echter vooral om het feest, de activiteiten, de groepsvorming e.d.

- Overige feesten (Sinterklaas/Kerst/Carnaval/Pasen)

Eenieder zal begrijpen dat bij deze activiteiten een traktatie passend is. We hebben het dan ook over een afgebakende hoeveelheid activiteiten en zorgen als school i.s.m. OV  voor een passende traktatie waarbij we rekening houden met allergieën.

- Pauzehap

In de pauze mogen kinderen groente, fruit of een boterham meenemen.

Het voorbeeld van het team…

Ook leerkrachten houden zich aan bovenstaande punten en geven hiermee het goede voorbeeld!


Download deze pagina Download de gehele schoolgids